De åsikter som uttrycks här är mina egna och representerar inte på något sätt Lunds universitets e

De åsikter som uttrycks här är mina egna och representerar inte på något sätt  Lunds universitets e
De åsikter som uttrycks här är mina egna och representerar inte på något sätt Lunds universitets eller någon annan myndighets ställningstaganden.

måndag 8 juni 2015

Tjänstecyklar


Egentligen är det fantastiskt. Lunds universitet har idag drygt hundra tjänstecyklar. Men cyklarna verkar inte gå att låna. Istället ska varje avdelning och institution köpa in cyklar efter behov. Jag stötte på ett tjugotal av de enhetsvis inköpta cyklarna mellan Byrålogen och Sociologen tidigare idag. Här står de uppradade och ordentligt låsta, men till synes oanvända. De samlar frömjöl som lägger sig som en hinna över sadlar och stänkskärmar. Även en så perfekt cykeldag som det var idag med lagom temperatur och hyfsat soligt. Men vem har köpt in dem undrar jag. Är det sociologerna som satsat stort? Eller är det möjligen enheter i den centrala administrationen? Den som vet mer får gärna lämna information som kommentar här. Det går att vara anonym.

3 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  2. Ja, jag håller med - det är ett ständigt problem med fågelskit, frömjöl och annat klibbigt som kommer ovanifrån. Just dessa cyklar är inhandlade genom LU Byggnad och vissa har vi tagit över från andra avdelningar för att effektivisera underhåll och utlåning. Vi på Förvaltningens Vaktmästeri har 11 cyklar för utlåning till anställda inom Lunds Universitet.Totalt under 2014 noterades c:a 640 lån. De flesta av dem är korttidslån och då kan det verka som om det inte är någon omsättning. Välkommen in på Byrålogen (om du har ditt LU-kort och kod dvs...) och låna en cykel! Vänligen Claes L

    SvaraRadera
  3. Tack Claes för klargörande. Det är ju helt fantastiskt att anställda kan kortlåna cyklar av LU Byggnad och också väldigt kul att höra att denna möjlighet faktiskt utnyttjas. Elva cyklar som lånats ut 640 gånger under ett år innebär i runda slängar att varje cykel är utlånad 1-2 gånger per vecka om vi räknar bort sommar och vinter. Det enda jag skulle önska mig är att denna möjlighet kunde annonseras bättre i exempelvis LUM så att fler fick reda på detta. Åter tack för informationen.

    SvaraRadera