De åsikter som uttrycks här är mina egna och representerar inte på något sätt Lunds universitets e

De åsikter som uttrycks här är mina egna och representerar inte på något sätt  Lunds universitets e
De åsikter som uttrycks här är mina egna och representerar inte på något sätt Lunds universitets eller någon annan myndighets ställningstaganden.

torsdag 27 september 2012

232 miljoner upphittade

Tänka sig att MAX IV är på benen igen. Någon kollade på bankkontot och upptäckte att det fanns mer pengar än vad de trodde för bara en månad sedan när de skickade in ansökan om 232 miljoner kr i tillägg för att rädda projektet. Så rapporterades det i alla fall förra veckan.

Detta är ju i grunden positivt som rektor konstaterar, men också väldigt, väldigt oroväckande. Är det inte dags för fysikerna att sluta leka forskningsorganisatörer och skärpa sig. Om två veckor kan det åter komma nya larmrapporter och rektor vill begränsa myndighetskapitalet. Nej, det är inte bra för något universitet om det finns liten klick som har så här dålig koll samtidigt som deras domän är så stor att den hotar hela universitetet. Jag undrar om det inte är dags för rektor att sluta se det som att det "viktigaste nu är att vi går vidare" (Sydsvenskan, 30 augusti 2012) och istället börja utvärdera MAX IV-organisationen så långt. Det kan visa sig vara guld värt i framtiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar