De åsikter som uttrycks här är mina egna och representerar inte på något sätt Lunds universitets e

De åsikter som uttrycks här är mina egna och representerar inte på något sätt Lunds universitets e
De åsikter som uttrycks här är mina egna och representerar inte på något sätt Lunds universitets eller någon annan myndighets ställningstaganden.

onsdag 14 maj 2014

Bloggpaus

Denna blogg tar nu en paus fram till senhösten 2014. Anledningen kunde vara bristande anonymitet. Men faktum är att jag känner att jag inte längre kan reflektera fritt om allt som jag skulle vilja, anonym eller inte, och tycker därför att det är rätt med en paus medan jag funderar över fortsättningen. Ta en sak som den senaste bloggposten om Formas och Mistras utlysning om "Environmental Humanities". Enligt uppgift ska det vara ansökan från Linköpings universitet som är under utredning eftersom en av de sakkunniga har haft nära samarbete med forskare där. Frågan skulle i så fall vara om det är otillbörligt nära samarbete eller inte. Detta skulle jag vilja skriva om, men tycker inte att jag riktigt kan av flera olika skäl.

Under pausen har jag plockat bort de sammanlagt 120 inläggen som visats sammanlagt 16000 gånger sedan januari 2012. De ska inte ligga och samla damm som något slags bloggskrot. De läggs ut igen när jag tar upp tråden på ett eller annat sätt i höst.

Och tills dess, ta vara på sommaren!

3 kommentarer:

 1. Tack för alla roliga kommentarer! Vad händer med ett universitet där dess professorer, docenter, lektorer, adjunkter, doktorander, personal m. fl. "inte längre kan reflektera fritt om allt som jag skulle vilja, anonym eller inte"? Och vad händer med dessa lärosätens tredje uppgift, att vara en tanke- och opinionsdrivande instans i samhällskroppen?

  SvaraRadera
 2. Istället skulle vi väl fira våra 350 tidigare år med fritt och uppburet tänkande, debatt, pamfletter och fria offentliga föreläsningar, kring diverse brännande samhällsproblem! Orättvisor och uteliggare inte att förglömma.

  SvaraRadera
 3. Tänka fritt är stort. Tänka rätt är större.
  Glöm inte det.
  Låt oss hoppas att klimatet blir ett annat så att du kan bloggra igen. Hoppas kan man ju alltid, att "haters gonna hate" är tydligen vetenskapligt bevisat numera.

  SvaraRadera