De åsikter som uttrycks här är mina egna och representerar inte på något sätt Lunds universitets e

De åsikter som uttrycks här är mina egna och representerar inte på något sätt  Lunds universitets e
De åsikter som uttrycks här är mina egna och representerar inte på något sätt Lunds universitets eller någon annan myndighets ställningstaganden.

onsdag 22 augusti 2012

Möte i Stockholm

Så har då vår rektor haft sitt möte med andra finanisärer av MAX IV om hur de ska reda upp den finansiella situationen. I morse berättade han dur det hade gått i radio. Även Sydsvenskan rapporterade om den magra utgången av mötet. Beskedet var: —Skärpning LU. Och det ska leda till ändrad projektledning. Undrar om Prof. Eriksson (alltså inte Per) fått KTH:s stora pris om detta hade hänt före den utmärkelsen.

Lugnande var ändå beskedet att fördyringarna ska dras från MAX-lab, men räcker det att frysa deras verksamhet för att få fram de 40 miljoner (se nedan) som LU lovat skjuta till. Den som lever till den 25 september får kanske se.

Men nu var det ju inte det jag skulle skriva om. Istället skulle det handla om det märkliga att universitetet gick ut med ett långt pressmeddelande 1 augusti om fördyringarna av MAX IV, förmodligen för att det var semestertider och det då skulle få så lite uppmärksamhet som möjligt. Nu när terminen snart rullar igång och rektor har varit i Stockholm utan att egentligen komma framåt, utan snarare få en avhyvling för att organisationen har varit bristfällig, så finns inget meddelande alls på universitetets hemsida. Trist tycker jag, och faktiskt ingen vidare kommunikationsstrategi internt mot de egna medarbetarna. Här har kommunikationsavdelningen lite hemläxa att arbeta med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar